Free! Eternal Summer - Free! 第2期

free_2.jpgÉv: 2014
Hossz: 13 rész
Stúdió: Kyoto Animation

"A víz él. Amint belemerülsz, egyből kivillantja a fogait és támadásba lendül. De nincs mitől tartani. Ne állj ellen a víznek. Én csak érezni akarom a vizet. A bőrömmel, a szememmel, a lelkemmel, hogy soha ne kételkedjek abban, hogy milyen érzést nyújt, hogy higgyek magamban. Ne állj ellen a víznek. Üdvözöld inkább, hiszen mi elfogadjuk egymást."

Emlékszünk még ezen sorokra? Ez volt Nanase Haruka jelmondata, ami az első évad kezdetén felcsendült. Ő és korábban megismert csapattársai, Makoto, Nagisa és Rei is visszatér az Iwatobi úszócsapat tagjaként, továbbra is Matsuka Gou vezetésével, míg Gou testvére, Rin számára egészen új fejezet indul, Mikoshiba távozásával ugyanis a másik úszóklub irányítójának nevezik meg.
Az évad új, az alapvető szituáció mégis hasonló, újabb versenyek következnek mindkét csapat számára... Ez azonban már nem egy szokványos év, ugyanis többségük számára az utolsó tanév kezdődik, ami egy új problémát vet fel: a továbbtanulást. Már nem csupán egy versenyen szerzett győzelem a tét, a jövőt is maguknak kell kialakítani főképp eredményeikkel. Mi legyen később, hova menjenek, ilyen problémákat kell észben tartson történetünk legtöbb szereplője, s az emiatt kialakuló nyomást is kezelniük kell. Ezen forgatókönyv alapján figyelhetjük, hogyan alakul a srácok sorsa, s eközben új karakterekkel is megismerkedhetünk, köztük van Mikoshiba öccse, Momotaru, illetve Yamazaki Sousuke, aki azelőtt volt Rin osztálytársa, hogy Rin átment volna abba az iskolába, ahol megismerte Harut és a többieket. Mindkettejük a Rin által vezetett csapatban jelenik meg a történet során. Mellettük pedig visszatér Amakata Miho, az a tanárnő, aki már az első évad során is felelt az Iwatobi úszócsapatáért, illetve nagyobb szerephez jut Nitori is, akit korábban Rin úszócsapatában láthattunk, és akkor Sasabe edzőt még nem is említettük.

Forrás: animeaddicts.hu

Újabb nyár, újabb Free évad. (De mit fogok nézni jövő nyáron?) Ismét elkapott a láz, hogy úszni akarok, pedig épphogy csak túlélem ha bedobnak a vízbe, de sebaj, ez lesz az új célkitűzésem az életben. free_eternal_summer_004.jpgAzt mondanám a legjobban Gou-val tudtam azonosulni, hisz néhol én is elvesztem az izmok kidolgozottságában.

Kétségtelen, hogy sokkal nagyobb nyomás nehezedett a srácokra, most hogy már a jövőjükre is gondolniuk kellett. free_eternal_summer_372.jpgMakoto döntése nem igazán lepett meg, az után, hogy láttam kisegíteni az úszóklubban már tudtam, hogy ezt akarja majd csinálni a jövőben is. Örültem, hogy a végére Haru is rájött, hogy mit akar csinálni, persze ehhez kellett egy kis iránymutatás Rin-től.free_eternal_summer_106.jpg Az ausztráliai kiruccanásukat nagyon jó volt nézni, főleg Haru-t és az angoltudását. 

Sousuke, aki új tagként érkezett Rin csapatába, kezdetben nagyon bökte a csőrömet, de a végére még meg is sirattam, mikor kiderült az igazság az úszói karrierjéről. free_eternal_summer_063.jpgA végére kezdtem aggódni Momotaru testi épségéért, volt egy olyan érzésem, hogy Rin ellátja a baját, ha nem hagyja abba a húga iránti rajongást. Kétségtelen, hogy Rei sokat fejlődött az első évadhoz képest. Akkor még képtelen volt a pillangóúszáson kívül más úszásnemben úszni, most pedig kis segítséggel sikerült elsajátítania az összeset. 

free_eternal_summer_030.jpgA versenyek mellett fontos szerepet kapott a jövő is. Nem tudom miért, de ezek a jelenetek sokszor felidézték bennem a Tsubasa kapitányt. (De hogy hogyan kapcsolódik egymáshoz az úszás és a foci azt ne kérdezzétek.) Én még szívesen nézném, hogy hogyan alakul a srácok sorsa a jövőben, nem lenne rossz ha esetleg indítanának egy női úszócsapatot is. 

Az openingek és az endingek nem voltak rosszak, de én ezen a téren az első évadra szavazok, viszont a végére a Future Fish egész fülbemászó lett.tumblr_n83efll6gi1rvo8s4o3_1280.png

Címkék: free, úszás, nyár, anime