Once upon a time season 6 premier

A nyári szünet után hétfőn hajnalban visszatért a sorozat a TV képernyőkre, elhozva nekünk az Elmondatlan mesék földjét.

ouat_4_1.jpgAz előző évad első felében szemtanúi lehettünk, hogy hogyan birkózik meg Emma a Sötét Úr erejével, mialatt szerelmét Hookot is Sötét Úrrá változtatta, hogy megmentse. Megismertük Artur király és Merlin történetét, és be kell vallanom, hogy csalódott voltam a dolgok miatt. Az ő történetük a kedvenceim közé tartozik, és a sorozat készítői önmagukhoz híven teljesen kifordították a történetet. Mindezek ellenére egy szép kis egész történetet kaptuk. ouat_5_1.jpgA félévadzáróban Hook az alvilágba került, így az évad második felére a célkitűzés az ő megmentése volt. Találkozhattunk pár, a görög mitológiából ismert alakkal, ami szintén kedvemre való volt. A végére Hook visszatért teljes életnagyságban, bár Robin sajnos nem osztozik a szerencséjében. Az utolsó részben még arra is volt időnk, hogy bepillantsunk a következő évadba. Kétségtelen, hogy a főszerep a Gonosz Királynőé lesz, de mellette még feltűnik Mr Hyde és remélem, hogy még sok-sok karakter az Elmondatlan mesék földjéről. Hogy Bell felébred e az álomátok hatása alól és, hogy mi a magyarázat a Gonosz Királynő visszatérésére egészen mostanáig kellett várnom.

 Mit is mondhatnék? Nem vagyok túlságosan elragadtatva a résztől. Egy picivel valami nagyobbra számítottam.

Mindjárt az első jelentben Aladin volt jelen Jafarral, és a "beszélgetésük" eléggé meghozta a kedvem a megmentő mitológiájához.ouat_1.bmp Mindjárt ezután kialakulóban van a már régóta várt CaptainSwan jelent, de egy rohadt léghajónak pont most kell Storybrooke fölé tévednie. Gratulálok a készítőknek, még 5 perc sem telt el, de már szét akartam törni a gépem, aminek amúgy semmi köze a történtekhez

Belle volt számomra az a karakter, akit nem értettem egészen idáig, hogy lehetséges, hogy nem veszi észre mit művel Gold a háta mögött, de ezzel a résszel nagyot nőtt a szememben. Remélem, hogy nem fogja visszavenni a naiv kislány ruháját, és újra kételkedés nélkül hinni Rumpel szavainak. Az, hogy a saját fia is ezt a véleményt támogatja csak még inkább tetszik. 

ouat_3.bmpRegina és Mary Margeret viszonya eléggé megváltozott az évek alatt. Az első részekben majdhogynem holtan akartak látni egymást, most pedig szinte legjobb barátnők lettek. Ez is egy remek példa arra, hogy a sorozatban mindenki képes a változásra (kivéve talán Gold-ot).

A nagy testvéri összetartás egy pillanat alatt szertefoszlott Regina és Zelena közt. Én ebben az esetben Reginának adok igazat. Nem igazán értem Zelena miért hiszi, hogy a Gonosz Királynő nélkül Regina kevésbé hasonlítana rá. Véleményem szerint Zelena gonoszsága a Királynő közelébe sem ér. Arra viszont kíváncsi vagyok, milyen következményekkel jár majd az ő találkozásuk. 

Egészen az első részig azt hittem, hogy a Gonosz Királynő "meséjét" várom a legjobban, de most be kell látnom, hogy Emma elmondatlan története jobban érdekel. Van egy olyan érzésem, hogy az új Reginának is szerepe lesz a történetben. ouat_2.bmpViszont ez a szál, és az előre látott csata a haláláról kételkedésre ad okot a sorozat jövőjére nézve. Ha a Megmentő meghal, az a sorozat halálát is jelenti nem? 

Még egy apró jó tanácsom lenne Emma számára, mondja el a szeretteinek, hogy mi történik vele, a hazugságokból eddig soha nem sült ki semmi jó, mindegy, hogy melyik sorozatot vesszük alapul. 

És ettől a pillanattól elindul a NO SPOILERS mozgalmam az Once upon a time esetében. Pár érdekes dolgot megtudtam az évadra nézve eddig, de hogy mi vár rám a következő részben, arról fogalmam sincs. Remélem egy kicsit kárpótolni fog majd a mostani Gonosz Királynő hiányos rész után, de azt is remélem, hogy a Megmentő elmondatlan meséje is szerephez jut. 

screenshot_2016-09-30-20-05-38.png